Gyakori kérdések: LED-es fénycsövek és panelek

www.ledesfenycsovek.hu
Összeállítottuk az Ön számára a LED-es fénycsövekhez és a LED panelekhez kapcsolódó leggyakoribb kérdéseket és válaszokat. De ezen az oldalunkon letöltheti cégbemutató katalógusunkat is Adobe Acrobat PDF formátumban.

A LED-es fénycsövekhez kapcsolódó kérdések:

A LED-es fénycsövekhez kapcsolódó kérdések

Miért jó a hagyományos fénycsövekről LED fénycsövekre váltani?

A LED számos előnyt hoz a világítástechnikai iparba, beleértve a nagy hatásfokot és tartósságot, és a többi fényforrásnál jóval hosszabb élettartamot. Mindezek energiamegtakarítást, karbantartás csökkentést, és átfogó költségcsökkenést jelenthetnek a termék teljes élettartama alatt.

Mennyi a LED-es fénycsövek fogyasztása?

A LED fénycsövek fogyasztása minimum a fele a hagyományos fénycsöveknek. De a technika fejlődésével ez a minimális fogyasztás is folyamatosan csökken. A világ legnagyobb fénycső gyártóinak LED-termékei ma már akár 70%-os energia- és költségmegtakarítást eredményeznek.

Hogyan lehet felszerelni a LED-es fénycsöveket?

A hagyományos fénycsöves armatúrák az esetek jelentős részében gond nélkül átalakíthatóak úgy, hogy LED fénycsövek üzemeltetésére is alkalmasak legyenek. Kis odafigyeléssel és kézügyességgel így megoldható, hogy ne kelljen új – és általában drága – armatúrát vásárolnunk, a meglévők helyett.

Hogyan lehet átalakítani a jelenlegi fénycsöves armatúrákat?

Egyes LED-es fénycsövekben a beépített tápegységet csak egyik oldalról kell biztosítani. Ilyen esetekben a fénycső másik oldalán a csatlakozó pólusait belül un. rövid zár köti össze.

A legegyszerűbb megoldás ilyenkor a betáplálási oldalon lévő foglalatot bekötni a hálózatba, de van megoldás arra is, ha úgy szeretnénk átalakítani a régi armatúrát, hogy a LED-es fénycsövet tetszőlegesen rakhassuk bele.

Utóbbi megoldásnak akkor látjuk igazán hasznát, ha az átalakítás és a fénycsövek beszerelése nem egyszerre történik; vagy ha a munkának csak az egyik részét végezzük mi, a Hasenegger Kft.

Milyen színhőmérsékletű LED-es fénycsövet vásároljak?

A színhőmérséklet az általunk látható fény egyik jellegzetessége, mértékegysége az un.  Kelvin fok, melyet “K”-értékként rövidíteni szokták. A Wikipédia így fogalmaz erről:

“Egy fényforrás színhőmérsékletét az általa okozott színérzet és egy hipotetikus feketetest-sugárzó által létrehozott színérzet alapján határozzák meg.”

Egyszerűbben ezt úgy lehetne megfogalmazni, hogy a színhőmérséklettől attól függ, hogy mi, emberek milyennek látjuk ezt a fényt: melegnek, sárgásnak, hidegnek, vagy akár kékesnek.

A hagyományos izzóknak kb. 2 800 K a színhőmérséklete, a napfénynek 2 800 és 5 600 K között változik. 5 600 K felett már “hideg kéknek” látjuk a fényt.

Itthon (vagy fogalmazhatunk úgy is Európában) inkább a meleg fényt szeretik az emberek, az ázsiai emberek viszont inkább a hidegebb fényt kedvelik. Ezért is van viszonylag nagy kínálat ez utóbbiakból az ázsiai gyártók esetében.

Mennyi a LED-es fénycsövek élettartama?

A LED-es fénycsövek élettartama kb. 5-8-szorosa a hagyományos fénycsöveknek! Fontos, hogy az élettartam eltérő lehet a különböző gyártók esetében, és ezt leginkább a tápegységben használt alkatrészek határozzák meg. Ezért mindenképpen érdemes olyan LED-es fénycső termékét vásárolni, melynél a gyártó a tápegységet is saját maga készíti.

Itt érdemes a garancia időre is figyelni, hisz aki 5 év garanciát ad a termékeire, ott sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy minden rendben van és valóban hosszú élettartamú terméket kapunk.

Mennyi a LED-es fénycsövek garancia ideje?

Az általunk szállított termékekre és szolgáltatásainkra 3-5 éves garanciát vállalunk, mely persze függ a felhasznált termékektől, a gyártótól és a beruházás típusától. A LED-es fénycsövek esetében általánosan elmondható, hogy a teljes beruházás megtérülési ideje 1, maximum 2 év.

A LED panelekhez kapcsolódó kérdések:

A ledpanelekhez kapcsolódó kérdések

Miért érdemes LED panelt választani?

A LED paneleket álmennyezetbe helyezve egy egységes képet alkotnak. Működés előtt egyszerűen csak belehelyezzük a kazettába. Esztétikusabb mint a hagyományos armatúra a négy fénycsővel, fogyasztása pedig minimum 50%-al kevesebb! Érdemes minőségi termékeket vásárolni, hisz azoknál sokkal magasabb a garancia idő és nagyobb a lm/W érték, ezért a kisebb teljesítményű lámpa is sokkal nagyobb fényt képes leadni.

Mennyi a LED panelek garancia ideje?

Általában 2-5 év között változik, de érdemes minimum 3 év garanciával rendelkező terméket és szolgáltatót/gyártót keresni. Az általunk kínált termékek és szolgáltatások is minimum 3 év garanciával rendelkeznek!

A LED panelek csak álmennyezetbe szerelhetőek?

Természetesen nem. Kiegészítő elemmel mennyezetre is szerelhető, illetve a mennyezetről lelógatni is lehet ezeket a termékeket. Például tárgyalóasztal felett esztétikailag is szép látvány egy nagyobb változat (pl. 600 x 1200 mm LED panel) felszerelése.

Mi a különbség a vékonyabb és a vastagabb LED panelek között?

A vékony 9-11 mm-es LED panelek oldalról vannak világítva, a vastagabb 40-50 mm széles LED panelek pedig hátulról (felülről). A vastagabb LED panelek jelenleg erősebbek, a vékony panelek pedig lelógatott felhelyezésnél esztétikusabbak.

A LED-es fénycsőre való cserét kifejezetten azoknak ajánljuk, akiket idegesít az un. felfutási / bemelegedési idő, hiszen a LED-es fénycsövek azonnal, teljes fényerővel világítanak. Szintén cserét javaslunk a sokat kapcsolgatott armatúrákra, hiszen a LED-es fénycső sokkal kevésbé érzékeny a kapcsolások számára: míg egy fénycső esetében tízezres nagyságrendű a maximális kapcsolások száma, addig a LED-es fénycsőnél ez százezres nagyságrendű.

www.ledesfenycsovek - Gyakori Kerdesek
www.ledesfenycsovek - Gyakori Kerdesek
www.ledesfenycsovek - Gyakori Kerdesek

Szakmai és stratégiai partnereink

www.ledesfenycsovek.hu
Ma már világszerte a LED-es iparág legnagyobb vállalataival működük együtt:
BöSha LED technology
euroLighting LED lighting
NVC Led lighting
Philips Magyarország
Osram LED Magyarország
Rabalux LED Fényforrások

Árajánlatot kérne? Kattintson a gombra!