A LED-ES FÉNYCSÖVEKHEZ KAPCSOLÓDÓ KÉRDÉSEK

Hasenegger LED Fénycső Armatúra

A LED lámpákat jobb hatásfokkal, költséghatékonyabban, hosszabb élettartalommal élvezhetjük, mint a hagyományos izzókat, vagy halogén spot lámpákat. Fontos előnye, a hagyományos izzókkal szemben, hogy a LED fényforrások irányított fények: 60-270 fokos szögben világítanak, de nem síkra, hanem hengerre ültetve a 270 fokos szöget is meghaladhatja. A fény így oda irányítható, ahol valóban szükség van rá.

  • Akár 90%-os energia megtakarítás a hagyományos izzókhoz képest

  • Akár 80,000 – 100,000 üzemóra, kisebb karbantartási költség mellett

  • Sokkal hatékonyabb és mérgező anyagokat sem tartalmaz

A LED számos előnyt hoz a világítástechnikai iparba, beleértve a nagy hatásfokot és tartósságot, és a többi fényforrásnál jóval hosszabb élettartamot. Mindezek energiamegtakarítást, karbantartás csökkentést, és átfogó költségcsökkenést jelenthetnek a termék teljes élettartama alatt.

A LED fénycsövek fogyasztása minimum a fele a hagyományos fénycsöveknek. De a technika fejlődésével ez a minimális fogyasztás is folyamatosan csökken. A világ legnagyobb fénycső gyártóinak LED-termékei ma már akár 70%-os energia- és költségmegtakarítást eredményeznek.
A hagyományos fénycsöves armatúrák az esetek jelentős részében gond nélkül átalakíthatóak úgy, hogy LED fénycsövek üzemeltetésére is alkalmasak legyenek. Kis odafigyeléssel és kézügyességgel így megoldható, hogy ne kelljen új – és általában drága – armatúrát vásárolnunk, a meglévők helyett.

Egyes LED-es fénycsövekben a beépített tápegységet csak egyik oldalról kell biztosítani. Ilyen esetekben a fénycső másik oldalán a csatlakozó pólusait belül un. rövid zár köti össze.

A legegyszerűbb megoldás ilyenkor a betáplálási oldalon lévő foglalatot bekötni a hálózatba, de van megoldás arra is, ha úgy szeretnénk átalakítani a régi armatúrát, hogy a LED-es fénycsövet tetszőlegesen rakhassuk bele.

Utóbbi megoldásnak akkor látjuk igazán hasznát, ha az átalakítás és a fénycsövek beszerelése nem egyszerre történik; vagy ha a munkának csak az egyik részét végezzük mi, a Hasenegger Kft.

A színhőmérséklet az általunk látható fény egyik jellegzetessége, mértékegysége az un.  Kelvin fok, melyet “K”-értékként rövidíteni szokták. A Wikipédia így fogalmaz erről:

“Egy fényforrás színhőmérsékletét az általa okozott színérzet és egy hipotetikus feketetest-sugárzó által létrehozott színérzet alapján határozzák meg.”

Egyszerűbben ezt úgy lehetne megfogalmazni, hogy a színhőmérséklettől attól függ, hogy mi, emberek milyennek látjuk ezt a fényt: melegnek, sárgásnak, hidegnek, vagy akár kékesnek.

A hagyományos izzóknak kb. 2 800 K a színhőmérséklete, a napfénynek 2 800 és 5 600 K között változik. 5 600 K felett már “hideg kéknek” látjuk a fényt.

Itthon (vagy fogalmazhatunk úgy is Európában) inkább a meleg fényt szeretik az emberek, az ázsiai emberek viszont inkább a hidegebb fényt kedvelik. Ezért is van viszonylag nagy kínálat ez utóbbiakból az ázsiai gyártók esetében.

A LED-es fénycsövek élettartama kb. 5-8-szorosa a hagyományos fénycsöveknek! Fontos, hogy az élettartam eltérő lehet a különböző gyártók esetében, és ezt leginkább a tápegységben használt alkatrészek határozzák meg. Ezért mindenképpen érdemes olyan LED-es fénycső termékét vásárolni, melynél a gyártó a tápegységet is saját maga készíti.

Itt érdemes a garancia időre is figyelni, hisz aki 5 év garanciát ad a termékeire, ott sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy minden rendben van és valóban hosszú élettartamú terméket kapunk.

Az általunk szállított termékekre és szolgáltatásainkra 3-5 éves garanciát vállalunk, mely persze függ a felhasznált termékektől, a gyártótól és a beruházás típusától. A LED-es fénycsövek esetében általánosan elmondható, hogy a teljes beruházás megtérülési ideje 1, maximum 2 év.

LED-FÉNYCSÖVEKRE VAGY PANELEKRE VÁLTANA?

KÉRJEN AJÁNLATOT MOST!

A LED PANELEKHEZ KAPCSOLÓDÓ KÉRDÉSEK

A LED paneleket álmennyezetbe helyezve egy egységes képet alkotnak. Működés előtt egyszerűen csak belehelyezzük a kazettába. Esztétikusabb mint a hagyományos armatúra a négy fénycsővel, fogyasztása pedig minimum 50%-al kevesebb! Érdemes minőségi termékeket vásárolni, hisz azoknál sokkal magasabb a garancia idő és nagyobb a lm/W érték, ezért a kisebb teljesítményű lámpa is sokkal nagyobb fényt képes leadni.

Általában 2-5 év között változik, de érdemes minimum 3 év garanciával rendelkező terméket és szolgáltatót/gyártót keresni. Az általunk kínált termékek és szolgáltatások is minimum 3 év garanciával rendelkeznek!

Természetesen nem. Kiegészítő elemmel mennyezetre is szerelhető, illetve a mennyezetről lelógatni is lehet ezeket a termékeket. Például tárgyalóasztal felett esztétikailag is szép látvány egy nagyobb változat (pl. 600 x 1200 mm LED panel) felszerelése.

A vékony 9-11 mm-es LED panelek oldalról vannak világítva, a vastagabb 40-50 mm széles LED panelek pedig hátulról (felülről). A vastagabb LED panelek jelenleg erősebbek, a vékony panelek pedig lelógatott felhelyezésnél esztétikusabbak.

Hasenegger LED Panel Armatúra

A LED panelek ultravékony, a LED-es fénycsövek elvéhez hasonló lámpatestek, melyből falon kívüli és besüllyeszthető változat is kapható. A kör vagy négyzet alakú panelek mutatós és modern világítótestek, melyek otthonokban, nappalikban, folyosókon, irodákban, üzletekben, éttermekben, bevásárlóközpontokban, benzinkutakon és ipari ingatlanokban egyaránt kiválóan alkalmazhatóak.

  • Akár 90%-os energia megtakarítás a hagyományos izzókhoz képest

  • Akár 80,000 – 100,000 üzemóra, kisebb karbantartási költség mellett

  • Sokkal hatékonyabb és mérgező anyagokat sem tartalmaz

LED Fénycsövek és LED Panelek városkép

Szakmai és stratégiai partnereink

Csak olyan LED-termékeket forgalmazunk, amelyek az európai és magyar szabványoknak teljes körűen megfelelnek. A legjobb és legmegbízhatóbb európai gyártókkal dolgozunk, de számos kínai gyártó prémium terméke is megtalálható a termékválasztékunkban. Szinte minden termékünk egyedülállóan 2-5 éves azonnali cseregaranciával rendelkezik!